Uncategorized

100 woorden 25: pisbloemen

Paardenbloemen worden ook wel pisbloemen genoemd.

Naar de vochtafdrijvende werking van de bladeren. Pisseblommen zingt Arno Hintjens in zijn lied ‘Een Boeket met Pisseblommen’. Vrijwel ondoorgrondelijk Oostendes dialect. ‘Joat, joat, joat, joat, Oe langer datten stoat, Oe dieper datten goat, Sloat de billetjes van makoar’, met als refrein ‘Kwil gin boeké met pisseblommen, Angt za je kloten godverdomme’. Verder: ‘Komt an men neuze, Kitelt in menoore’, dat begrijp ik dan weer. ‘Schiet je zoat in een diepe taloore’ ook. Het verwijst naar de vele zaadjes die wachten op de wind. Een ongehoord vulgair liedje, dunkt me. Het staat op YouTube.

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s