Uncategorized

100 woorden 13: verbijsterd

De chirurg is verbijsterd.

Ik ben blij dat ik mijn lach kan inhouden. Mijn zwakbegaafde zus ligt in het ziekenhuis. Knie gebroken. ‘Misschien zijn het wel 15 stukken’, mompelt de chirurg bezorgd. ‘Verbrijzeld’. Een operatie, daar durft hij niet aan. ‘We laten het vanzelf helen’. Maar een collega zal de foto’s nog eens bestuderen, belooft hij. Dat is op vrijdag. ’s Maandags meldt deze collega zich. ‘Niet opereren betekent dat ze het been nooit meer kan gebruiken’, zegt hij. ‘Ik rerserveer de OK voor woensdagmiddag’. Ze zegt: ‘Woensdagmiddag kan ik niet’. Met grote stelligheid. De chirurg zet grote ogen op.

Standaard

2 gedachtes over “100 woorden 13: verbijsterd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s