Uncategorized

100 woorden 10: vliegen

Wiel Kusters dicht: We slaan ze dood en niemand zegt: ‘Ocherm’.

Ik citeer ‘m nu er even weinig vliegen zijn. Wie heeft een goed woord over voor vliegen? In elke politieroman van de Parijse archeologe Fred Vargas komen vliegen voor. De lievelingsmuziek van de dood is immers gezoem. Kijk naar de varkenskop in Heer der vliegen van William Golding. Nooit worden vliegen echt geknuffeld. In Die Fliegenpein van Canetti worden ze gemarteld. In urinoirs van Sphinks moet je ze het riool in pissen. Alleen haikudichter Issa waarschuwt: ‘De vlieg niet doodslaan! hij wringt voor u zijn handjes, hij wringt zijn voetjes’.

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s