overpeinzingen

100 woorden 8: dokter specht

Gisteren is dokter specht geweest, zegt hij.

20131225-073746.jpg

Hij heeft me op de borst en op de rug geklopt en is toen lachend weggevlogen. Mijn hemel wat klonk zijn kloppen hol. Maar u zult de andere vogels wel missen, opper ik. Welnee, zegt hij, ze scharrelen tusssen mijn takken, maken nesten in mijn oksels, dat doet me wel deugd. Maar verder? Dat zenuwachtige gehip, het nerveuze gefluit. Nee, wat ik zal missen is mijn schaduw die om me heen danst en als de zon in het zenith staat in mijn takken hangt, alsof we elkaars geliefden zijn. De boom zucht diep.

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s