absurdisme

100 woorden 7: winterslaap

Weet u waarom kikkers zo’n grote ogen hebben, mevrouw?

In uw vijver zijn ze nu in winterslaap. Als koudbloedige dieren hebben ze de lichaamstemperatuur van hun omgeving: een paar graden. Volgens de 19e-eeuwse wetenschapper Piéron hangt tijdsbesef af van lichaamstemperatuur. Heb je koorts, gaat de tijd sneller. Dan loopt het klokje van de kikker nu veel langzamer. Is hij een half jaar in winterslaap, denkt hij dat het een weekje is. Let maar eens op als hij ontwaakt. Zijn ogen worden groot van verbazing. Heb ik haar een weekje niet gezien, denkt hij, heeft ze er weer een rimpeltje bij.

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s